ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΜΠΛΙΑΝΗΣ

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΠΛΙΑΝΗΣ ΕΓΙΝΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ!

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΜΠΛΙΑΝΗΣ ΕΓΙΝΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΗ!


Η  "Φωνής της Άμπλιανης" είναι μια τριμηνιαία εφημερίδα του Συλλόγου Αμπλιανιτών "Η Αγία Παρασκευή", που αφορά την ενημέρωση και προβολή θεμάτων που ενδιαφέρουν το ΧωριόΆμπλιανη και τους απανταχού συμπατριώτες.

Προβάλλοντας -κάθε φορά που μου δίνεται η ευκαιρία-τις ομορφιές  και το Πολιτιστικό θησαυρό της Ελλάδας, δέχτηκα πρόσκληση απο τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Αμπλιανιτών "Η Αγία Παρασκευή" Κο Νίκο Μπάκα και το μέλος της συντακτικής επιτροπής της εν λόγω εφημερίδας  Κας Ζωής Γκανιάτσου να προσφέρω τις γνώσεις μου, αλλά και την βοήθεια μου ,οχι τόσο σαν συγγραφέας, αλλά σαν video & photo editor (επεξεργασία φωτογραφίας και βίντεο).

Με ειδική επεξεργασία, απλά ερασιτεχνικά βίντεο μετατράπηκαν σε φωτεινές φωτογραφίες, οι οποίες απεικονίζουν γλαφυρά την διατήρηση των αξιών και των παραδόσεων, που διατηρούνται ολοζώντανες μέσα σε μια περίεργη εποχή,όπου τα ήθη, τα έθιμα και η πολιτιστική ταυτότητα συρρικνώνονται και αμφισβητούνται.




Οι εικόνες αφορούν   τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής στις 27-07-2013 με την συμετοχή και συνεργασία πολλών Αμπλιανιτών, όπως ακριβώς διατυπώνεται και στο φύλλο 166 (ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013) της Εφημερίδας μέσα απο τις ευχαριστίες -προς όλους τους συμμετέχοντες - του Προέδρου Κου Μπάκα.






Θα ήθελα με την σειρά μου να ευχαριστήσω όσους μου έκαναν την τιμή να συμμετέχω ενεργά στην προώθηση της Ελληνικής Παράδοσης και του Πολιτισμού και να τονίσω πως όταν οι Έλληνες θελήσουν να συνεργαστούν αρμονικά και ενωμένοιξεπερνούν κάθε εμπόδιο και διαπρέπουν.




ΆΜΠΛΙΑΝΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η Άμπλιανη βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του νομού Ευρυτανίας σε υψόμετρο 1230μ. μέσα σε ένα πλούσιο ελατοδάσος. 
Στα βόρεια του χωριού υψώνεται το βουνό Οξυά (ή Σαράνταινα) με υψόμετρο 1976μ. Από τα μεγαλύτερα χωριά της περιοχής το καλοκαίρι ζωντανεύει από Αμπλιανίτες και όχι μόνο, ενώ το χειμώνα αφήνεται έρημο στα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούν.





Κατερίνα Κωστάκη
Συγγραφέας-Ποιήτρια



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις