ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΜΠΛΙΑΝΗΣ

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Εκδρομή στο Μεσολόγγι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

 Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, φωτογραφία:  Αγγελος Ευαγγελίδης

Διήμερη εξόρμηση στο Μεσολόγγι διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, καλώντας ενθουσιώδεις φυσιολάτρες και κάτοικους της περιοχής να συμμετάσχουν.
Η εξόρμηση γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων (2/2) σε έναν από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Ελλάδας και περιλαμβάνει:
  • Εκδήλωση στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο
  • Παρατήρηση πουλιών στις Αλυκές Μεσολογγίου, στη λιμνοθάλασσα Κλείσοβα, στο Αιτωλικό και στις εκβολές του Αχελώου
  • Επίσκεψη σε πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς χώρους ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.
Η εξόρμηση στοχεύει στην ανάδειξη τρεχόντων τοπικών θεμάτων που αφορούν στην επίτευξη μιας αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου και φύσης, αλλά και των κοινωνικών οφελών από την παρουσία του παγκοσμίου ενδιαφέροντος υγροτόπου Μεσολογγίου στην περιοχή. Επίσης, η εκδρομή έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς θα γίνει παρατήρηση πουλιών με την υποστήριξη έμπειρων παρατηρητών-μελών της Ορνιθολογικής.
Η ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου- Αιτωλικού και των εκβολών Αχελώου και Ευήνου αποτελεί ένα μοναδικό στην Ελλάδα εκτεταμένο και δυναμικό οικοσύστημα με υγροτόπους έκτασης μεγαλύτερης από 220.000 στρέμματα στο οποίο έχουν παρατηρηθεί περίπου 300 είδη πουλιών. Η περιοχή προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar, έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Natura 2000 και έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικό Πάρκο.
Αν θέλετε λοιπόν να συνδυάσετε την αναψυχή με την απόκτηση εμπειρίας στην αναγνώριση πουλιών και να γνωρίσετε έναν από τους σημαντικότερους ελληνικούς υγροτόπους, δεν έχετε παρά να συμπληρώσετε τη Δήλωση Συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου για να σας σταλεί το πρόγραμμα και οι όροι υλοποίησης.
Η μετακίνηση θα γίνει με πούλμαν και η διαμονή σε ξενοδοχείο στο Μεσολόγγι.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης, Σπύρο Ψύχα στο τηλ. 210 8227937, εσωτ. 106, στο κινητό 6974 510976 και με μήνυμα στο spsychas@ornithologiki.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις