ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΜΠΛΙΑΝΗΣ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Αιολικό «τέρας» στη Δομνίστα.


Αιολικό «τέρας» στη Δομνίστα. Έλαβαν άδεια εγκατάστασης για 50 ανεμογεννήτριες ισχύος 67 MW - Το έργο ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ

Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2014 18:54 Αρ. φυλ. 583/22-01-2014
Τα αιολικό πάρκο αποτελείται από τέσσερα μικρότερα αιολικά πάρκα της εταιρείας ΤΕΡΝΑ. Θα εγκατασταθεί σε εμβαδόν 2.600 στρεμμάτων στις κορυφογραμμές "Τύμπανο - Τρυπήρι", "Καστρί-Κοκκάλια" και " Καράβι-Αλογοβούνι" στις περιοχές Άμπλιανης και Στάβλων, Κρικέλλλου και Δομνίστας.
Επεισοδιακή η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου στο Κρίκελλο το καλοκαίρι του 2012. Αν και η απόφασή του ήταν “ΟΧΙ” στα αιολικά στη Δομνίστα, τα 4 αιολικά πάρκα της ΤΕΡΝΑ έλαβαν άδεια εγκατάστασης και χρηματοδότηση από τον αναπτυξιακό νόμο.













Το καλοκαίρι του 2012, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Καρπενησίου στο Κρίκελλο με θέμα τη γνωμοδότηση για ναι ή όχι στα αιολικά πάρκα που ετοιμάζει εδώ και χρόνια η εταιρεία ΤΕΡΝΑ και την εποχή εκείνη ελάμβανε την οριστική έγκριση των περιβαλλοντικών όρων των έργων.
Η συνεδρίαση έγινε παρουσία πλήθους κόσμου και κατέληξε σε κατά πλειοψηφία απόφαση. Ο δήμος Καρπενησίου γνωμοδότησε αρνητικά σχετικά με την  εγκατάσταση των αιολικών πάρκων, ανατρέποντας παλιότερες θετικές αποφάσεις.
Ωστόσο η καθολική άρνηση των κατοίκων, που μάχονται εδώ και χρόνια να μην εγκατασταθούν τα αιολικά στην περιοχή τους και η αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου, δεν στάθηκαν ικανά να αποτρέψουν την προδιαγεγραμμένη πορεία.
Μόλις πρόσφατα, στις 15 Ιανουαρίου 2014, η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, λαμβάνει τη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις