ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΜΠΛΙΑΝΗΣ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΕΡΓΕΙΑ


26 Ιουλίου 2013

 Ο υπουργός Περιβάλλοντος τάχθηκε “κατά” των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Την αντίθεσή του στην προώθηση της “πράσινης” ενέργειας, δηλαδή των ΑΠΕ, εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
Ο Γιάννης Μανιάτης υποστήριξε ότι η “πράσινη” ενέργεια είναι τρεις έως τέσσερις  ακριβότερη από την κανονική, πράγμα που κακώς δεν είχε διευκρινιστεί στην κοινή γνώμη, όπως δήλωσε, απομακρυνόμενος σαφώς από την ενεργειακή πολιτική που είχε ακολουθηθεί στη χώρα μας επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.
Επέρριψε μάλιστα τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος είχε δώσει μάχη για να να προκριθεί η λύση της εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς ήξερε τι θα επακολουθούσε.
Όσον αφορά στα φωτοβολταϊκά, ο υπουργός Περιβάλλοντος επεσήμανε ότι η χώρα μας σήμερα έχει υπερκαλύψει το στόχο του 2020 για την παραγωγή ενέργειας με τη χρήση φωτοβολταϊκών.
—Υδρογονάνθρακες
Κατά τ’ άλλα ο κ. Μανιάτης ενημέρωσε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014 θα πιάσουν δουλειά τα γεωτρύπανα στο Ιόνιο και στον Πατραϊκό Κόλπο, με σκοπό την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Όπως τόνισε μάλιστα σε κάθε γεωτρύπανο εργάζονται γύρω στα 1000 άτομα, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα δημιουργηθούν και άλλες θέσεις εργασίας.
 http://www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις