ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΜΠΛΙΑΝΗΣ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Αιολικά στη Σαράνταινα


Ξεσηκώθηκε ο κόσμος για τα αιολικά στην Ευρυτανία. Νέο «ΟΧΙ» του δήμου Καρπενησίου

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου η αίθουσα ήταν κατάμεστη από πολίτες, κυρίως δημοτών της περιοχής Δομνίστας όπου η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, έχει λάβει άδεια εγκατάστασης αιολικών πάρκων.
Οι πολίτες αντιδρούν στη συγκεκριμένη επένδυση. Η αντίσταση της τοπικής κοινωνίας δεν είναι καινούργια. Τα τελευταία 15 τουλάχιστον χρόνια που υφίσταται η συζήτηση, η τοπική κοινωνία ποτέ δεν αποδέχτηκε τα αιολικά. Ο δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την αδειοδότηση από την κα Γερακούδη, έφερε το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Επανέλαβε και πάλι τη θέση της δημοτικής αρχής και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ΔΕΝ αποδέχεται την επένδυση.
“Έχουμε αναθέσει σε δικηγόρο, τον κ. Βασίλη Γκαρίλα, να καταθέσει στο Συμβούλιο Της Επικρατείας (ΣτΕ) αίτηση αναστολής και ακύρωσης της απόφασης εγκατάστασης αιολικού πάρκου στη Δομνίστα που υπέγραψε πρόσφατα η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κα Γερακούδη”, δήλωσε. Ο κ. Μπακογιάννης επανέλαβε την άποψη ότι ο δήμος Καρπενησίου λέει “ΟΧΙ” στην συγκεκριμένη εγκατάσταση των αιολικών πάρκων.
Την ίδια άποψη εξέφρασε και η αντιπολίτευση, ωστόσο κατήγγειλε τον πρόεδρο του ΔΣ διότι το θέμα ήρθε ξαφνικά προς συζήτηση, ουδείς δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης γνώριζε ότι θα τεθεί θέμα, ενώ εντύπωση προκάλεσε η προσέλευση του κοινού.
Πηγή: http://www.evrytanika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δημοφιλείς αναρτήσεις